Дайджест новин: що відбувається у КПІ

08.05.2023 Дайджест новин: що відбувається у КПІ

📍 Минув перший тиждень змішаного навчання. Заняття проходять за розкладом. Повітряних тривог під час навчального процесу майже не було. Адміністрація університету планує проаналізувати, який відсоток студентів долучився до змішаного навчання. Наразі в деяких групах навчається лише третина студентів.

📍 Розпочався другий календарний контроль у весняному семестрі, який триватиме до 20 травня.

📍 5 травня оголошено конкурс на посади викладачів — останній в цьому навчальному році.

📍 Триває підготовка наказу про щорічне звітування науково-педагогічних співробітників про результати роботи в цьому навчальному році — комплексне звітування відбудеться до 26 червня.

📍 Починається реєстрація на Єдине вступне випробування для вступників на магістратуру, яка триватиме до 31 травня. Для КПІшників процедура буде спрощена: вони можуть зареєструватись через «Електронний кампус».

📍 Окрім планової національної атестації, триває міжнародна акредитація КПІшних освітніх програм. Якщо європейська акредитація буде вдалою, вона зможе бути зарахована на національному рівні. Також КПІ отримає міжнародний сертифікат, визнаний усіма європейськими урядами.

📍 Відбувся контроль проходження практики бакалаврами. Також триває підготовка до проведення сесії та атестації для бакалаврів і магістрів — розклади сформовані, плани затверджені.

📍 Університет Шеффілда розпочинає дистанційну підготовку 50 КПІшних викладачів на програмах англомовної підготовки.

📍 КПІ підписав договір з Познанською політехнікою про користування електронною освітньою платформою польського вишу. КПІшники матимуть повний доступ до понад сотні англомовних і багатьох польськомовних технічних і гуманітарних курсів.

📍 КПІшники отримають безкоштовне програмне забезпечення від нідерландського розробника — його встановлять у компʼютерних класах.

📍 В «Електронному кампусі» скоро зʼявиться модуль для вступників у магістратуру.

📍 Проведено комісії про академічні стипендії.

📍 Провели чотири конкурсні відбори для студентів і викладачів у закордонні університети.

📍 Триває підготовка до бакалаврського дня відкритих дверей.

📍 Триває активна підготовка грантових заявок на міжнародні наукові проєкти.

📍 Три університети Великої Британії звернулись до КПІ з пропозицією про співпрацю у космічних проєктах. Йде переговорний процес.

📍 58 університетів асоціації CEASAR запросили КПІ долучитися до конкурсу альянсу про сталий розвиток університетів, що відбуватиметься у Мадриді.

📍 Облаштування укриттів майже завершено. До кінця тижня КПІ планує отримати останні меблі, аптечки тощо для комфорту і безпеки в укриттях.

📍 Завершуються роботи у студмістечку. Цього тижня в роботу запустять КПІшні тенісні корти. Також у кампусі набирають групи для занять спортом. Планують відкрити сезон футбольних турнірів.